Kettingblad 36 T Shimano Deore (FC-M510) Zilver (1DS98200)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 
Tijdelijk niet leverbaar

Kettingblad 36 Tands 104mm 3 x 9 Sp Shimano Deore FC-M510 Zilvergrijs

Kettingblad 36 tands Shimano Deore FC-M510. Versnelling 3 x 9 Speed. Bout Cirkel Diameter 104mm - 4 boutgaten. Binnen Cirkel Diameter 90mm. Kleur Zilvergrijs. Shimano artikel no. Y1DS98200

€ 13,95 Inclusief BTW

€ 11,53 Exclusief belasting

block Tijdelijk niet leverbaar
Omschrijving

Shimano Deore FC-M510 kettingblad 36 tands zilvergrijs

Eigenschappen Kettingblad:

  • Merk: Shimano
  • Groepsnaam: Deore
  • Type Nummer Crankstel: FC-M510
  • Shimano Artikel No. Y1DS98200
  • Aantal tanden: 36 tanden.
  • Aantal boutgaten: 4 boutgaten.
  • Bout Cirkel Diameter: 104 mm.
  • Binnen Cirkel Diameter: 90 mm.
  • Versnellingen geschikt voor: 3 x 9 Speed.
  • Kleur: Zilvergrijs

 

Wij hebben de ervaring dat Shimano kettingbladen die geschikt zijn voor 3 x 7/8 of 3 x 8 versnellingen ook zonder problemen gebruikt kunnen worden voor fietsen met 3 x 9 versnellingen, ook de kettingbladen voor 3 x 9 versnellingen kunnen worden gebruikt voor 3 x 7 of 3 x 8 speed.

 

Is het originele Shimano kettingblad nog leverbaar dan is dit natuurlijk altijd de beste keus.

 

Hoe vindt u het juiste kettingblad voor uw fiets.

Er zijn heel veel verschillende Shimano kettingbladen, deze zijn lang niet allemaal meer leverbaar door Shimano. De beste oplossing wanneer u een kettingblad wilt vervangen is vervangen door het originele kettingblad. is dit niet meer leverbaar dan kunt u zo goed als altijd een Shimano kettingblad met hetzelfde aantal tanden van een ander model Shimano crankstel gebruiken. Er zijn wel een aantal dingen waar u dan op moet letten, als u verder leest leggen we dit uit.

 

Nummers op kettingbladen van Shimano

Op de Shimano kettingbladen staan meestal een aantal nummers, alleen gegeven deze geen bruikbare informatie voor het zoeken naar het juiste kettingblad.

 

Hoe vindt u het juiste kettingblad voor een Shimano crankstel. 

 

Zoeken naar het originele kettingblad.
Het Shimano onderdeelnummer van het kettingblad dat bij de crank hoort kunt u vinden op de volgende manier. Meestal staat aan de binnenzijde van de rechter crank rond het pedaal gat het typenummer van de crank. 

LET OP !  Niet het typenummer van de linker crank nemen hiervan kan het typenummer anders zijn. 

Het typenummer begint meestal met de letters FC, b.v. FC-M410, FC-M361 etc...
 

Staat het typenummer niet aan de binnenzijde rond het pedaal gat dan kan dit ook op een sticker staan die aan de binnenzijde van de crank is geplakt.

Type nummer van een Shimano crank staat meestal aangegeven op de crank
 

Zoek met dit typenummer naar de Exploded View (onderdelentekening) van de crank op de onderstaande website.
 

https://si.shimano.com/#/
 

Breng het gevonden de typenummer in bij "Search by Keyword". Kies uit de lijst die wordt getoond het crankstel met het juiste typenummer en klik op het oranje blokje met de letters EV (Exploded View) die onder het juiste crankstel staat. 

Nu opent zich de Exploded View van het crankstel waar u de Shimano onderdeelnummers van de kettingbladen kan vinden.

De eerste letter Y van het onderdeelnummer wordt vaak weggelaten omdat deze alleen aanduid dat het een Shimano onderdeelnummer is. Zoek daarom met het gevonden onderdeelnummer zonder de eerste letter Y.

 

Een alternatief kettingblad zoeken voor een kettingblad dat niet meer leverbaar is.
 

Bij het zoeken naar een alternatief kettingblad zijn een aantal punten belangrijk.

 

De punten staan op volgorde van belangrijkheid.

 

Door HIER TE KLIKKEN opent een lijst met hierop veel gegevens van de Shimano kettingbladen die FietsParts in het assortiment heeft en het gemakkelijk maakt om een alternatief kettingblad te kiezen.
 

Aantal tanden

Tel het aantal tanden dat het kettingblad heeft, wij adviseren altijd een kettingblad met hetzelfde aantal tanden te monteren als gemonteerd was door Shimano.
 

Bout Cirkel Diameter & Aantal Boutgaten

Tel het aantal boutgaten die in het kettingblad zitten en meet de denkbeeldige cirkel die de boutgaten in het kettingblad vormen. De Bout Cirkel Diameter opmeten doet u door de hart op hart afstand van twee tegenover elkaar liggende boutgaten op te meten.

 

Binnen Cirkel Diameter

Dit is de denkbeeldige cirkel van de binnenzijde van het kettingblad. Deze meet u op door de afstand op te meten van twee tegenover elkaar liggende uitsteeksels waarin de boutgaatjes zitten. Tegenwoordig hebben de meeste kettingbladen een Binnen Cirkel Diameter van 88 mm. Voor zover wij kunnen nagaan kwam ongeveer 15 jaar geleden ook een 90 mm binnen cirkel diameter regelmatig voor, maar wij adviseren dit altijd even op te meten. Is een kleine moeite en je weet het bij Shimano maar nooit.


Kettingblad Shimano opmeten gegevens

 

Geschikt voor een 6-7-8 speed of 9 speed ketting.

Doordat een 9 speed ketting iets smaller is dan een 6, 7 en 8 speed ketting zijn ook de tanden van een 9 speed ketting iets smaller dit scheelt ± 0,2 mm. Wij gebruiken zonder problemen als er geen goed alternatief beschikbaar is, kettingbladen voor een 6-7-8 speed ketting met een 9 speed ketting en omgekeerd en hebben hiermee nog nooit problemen gehad. Naar onze mening zijn deze dus goed uitwisselbaar.
 

Gebruikt Materiaal: aluminium of staal.
Aluminium is lichter, staal staat er om bekend dat het langer mee gaat. Met behulp van een magneet is eenvoudig vast te stellen of het een aluminium of stalen kettingblad betreft. Een magneet plakt aan staal en niet aan aluminium.
 

De Kleur: zwart of zilver.
Kettingbladen zijn zwart of zilver van kleur.

 

KLIK HIER voor de alle kettingbladen van Shimano die FietsParts in het assortiment heeft.

 

Heel Veel Tips over het vervangen van ketting en tandwiel bij fietsen met derailleur versnelling vindt u op onze uitgebreide adviespagina over dit onderwerp.

 

KLIK HIER voor de uitgebreide adviespagina over het vervangen van ketting en tandwielen.

 

 

Product Eigenschappen
2911
chat Beoordelingen (0)