Gazelle Trapas

Bekeken producten

Cartridge Trapas Gazelle met Kettingkast Beugel 128 mm lang

Cartridge Trapas Gazelle met Kettingkast Beugel 128 mm lang

Gazelle trapas met kettingkastbeugel voor kettingkast. Lengte 128 mm. Geschikt voor Gazelle Linea - Elite - Upgrade en Line New kettingkast. Passing voor spieloos crankstel (vierkant).

Meer details ...

€ 19,95

797

. Tijdelijk niet leverbaar

Trapas Gazelle met kettingkastbeugel voor kettingkast.

Gazelle trapas met kettingkastbeugel die als bevestigingspunt dient voor de kettingkast.

De kettingkasten die op een fiets passen waarin deze trapas gemonteerd is zijn de Gazelle linea, Gazelle Upgrade, Gazelle Elite en de Gazelle Line New kettingkast.

Verschillen tussen Gazelle Trapassen

Het grote verschil tussen de Gazelle trapassen voor de naafversnelling's fietsen met gesloten kettingkast zit in de verschillende beugels die een geheel zijn met de rechtercup van de trapas waarop de kettingkast wordt vastgezet. Ook zijn er enkele lengte verschillen maar de 128mm komt het meest voor.

 

Wijziging trapas met kettinkastbeugel.

Gazelle heeft begin 2016 de rechtercup met kettingkastbeugel aangepast.
De rechtercup was altijd een geheel met de kettingkastbeugel en hierin zaten 2 messing moertjes met M5 schroefdraad. Vanaf 2016 zijn de kettingkastbeugel en de rechter trapascup 2 losse onderdelen die bij de trapas worden geleverd. Het voordeel van de losse kettingkastbeugel is dat de stand van de beugel na het monteren nog gecorrigeerd kan worden.
Ook is deze kettingkastbeugel niet langer uitgevoerd met de messing moertjes met M 5 schroefdraad. Deze schroefdraad is vervallen, dit is een gaatje geworden in het kunststof deel. U kunt dus geen inbusbout met schroefdraad meer in deze trapas beugel monteren, hiervoor heeft u parkers nodig.
 

De juiste parkers die u nodig heeft om de kettingkast op de beugel vast te zetten worden door ons met de trapas meegeleverd.


 
Type Trapas

De Gazelle trapassen voor naafversnelling fietsen met een gesloten kettingkast zijn van het type Inslag/inpers ook wel thompson genoemd. Deze trapassen worden in de brackethuls van het frame geperst en hebben geen schroefdraad.
 

Montage van een Gazelle inslag trapas.

Officieel moet de trapas met een speciale pers in het frame worden geperst. Deze pers kost honderden euro's, dit is behoorlijk prijzig wanneer de pers maar enkele malen wordt gebruikt. Een alternatieve manier die ook uitstekend gaat is de trapascups met een licht hamertje voorzichtig in de brackethuls van het frame te tikken.

Het belangrijkste waar het ook wel eens mis gaat is dat de binnenbus van de trapas waarin de lagers en de as zitten recht en op de juiste plaats in de trapas cups zijn geplaatst voor de cups helemaal worden aangetikt in het frame. 
 

Om dit goed te doen ga dan als volgt te werk:

  • Plaats als eerste de rechter cup (de kant van de ketting) met de kettingkastbeugel (zie foto met de verschillen van voor en na 2016 hoe deze beugel op de cup moet worden geschoven) in de brackethuls van het frame en tik deze geleidelijk met een licht hamertje voorzichtig helemaal in het frame, let op de stand van de eventueel aanwezige montagepunten voor de kettingkast.
  • Als de rechter cup helemaal in het frame is getikt plaatst u de binnenbus met daarin de trapas en de lagers van de trapas met het langste deel van de as in de rechter cup die in het frame zit. Druk de binnenbus niet verder in de rechter cup dan nodig is om deze bus goed zijn plaats te kunnen laten vinden zodat nog een stukje van de binnenbus uitsteekt aan de linkerkant.
  • Plaats nu de linker cup (de niet ketting kant) op de binnenbus en zorg dat u er van overtuigd bent dat de binnenbus goed in de linker en rechter cup zit.
  • Als de binnenbus goed in de linker en rechter cup zit kunt u de linker cup geleidelijk met een lichte hamer in het frame tikken. Zorg ervoor dat u niet op as zelf van de trapas tikt. Tik de linker cup geleidelijk in het frame, niet op een plaats tikken maar steeds op een andere plaats zodat de cup geleidelijk in het frame gaat. Wat een zeer goed hulpmiddel is en een beter resultaat geeft is de rechter cup aan de andere zijde te laten dragen met behulp van een zwaardere hamer zoals b.v. een vuistje. U laat dan een tweede  persoon het vuistje tegen het kunststofdeel van de rechter cup aandrukken (niet op de as zelf) terwijl u de linker cup aantikt. De rechter cup draagt hierdoor en de linker cup gaat dan gemakkelijker en beter in het frame.
     

Als beide cups goed in het frame zitten is de trapas op de juiste wijze gemonteerd.

 

Schrijf uw review over dit artikel

Cartridge Trapas Gazelle met Kettingkast Beugel 128 mm lang

Cartridge Trapas Gazelle met Kettingkast Beugel 128 mm lang

Gazelle trapas met kettingkastbeugel voor kettingkast. Lengte 128 mm. Geschikt voor Gazelle Linea - Elite - Upgrade en Line New kettingkast. Passing voor spieloos crankstel (vierkant).

Schrijf uw review over dit artikel

6 Andere artikelen in deze categorie :

Cartridge Trapas Gazelle met Kettingkast Beugelring 128 mm lang

Cartridge...

€ 19,95

Cartridge Trapas Gazelle Zonder Kettingkast Beugel 133 mm lang

Cartridge...

€ 19,95

Cartridge Trapas Gazelle met Bajonet Sluiting voor Kettingkast 128 mm lang

Cartridge...

€ 19,95

Cartridge Trapas Gazelle Zonder Kettingkast Beugel 128 mm lang

Cartridge...

€ 19,95

Cartridge Trapas Gazelle Jive 3.0 met Schroefdraad 133 mm zonder Ket kast Beugel

Cartridge...

€ 9,95

Cartridge Trapas Gazelle met Bajonet Sluiting voor Kettingkast 133 mm lang

Cartridge...

€ 19,95