Stadsfiets Zadel Selle Royal Torx Relaxed Unisex Zwart 5199 (Extra Sterk)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 

Stadsfiets Zadel Selle Royal Torx Relaxed Unisex Zwart 5199 (Extra Sterk)

Selle Royal Torx Relaxed Unisex stadsfiets zadel. Zeer stevig zadel met extra dikke zadelbrug en draagvermogen van 150kg. Afmetingen 275mm x 250mm. Wordt geleverd zonder zadelstrop (voor dit zadel is een speciale strop nodig).

€ 46,95 Inclusief BTW

€ 38,80 Exclusief belasting

Omschrijving

Stadsfiets Zadel Selle Royal Torx Relaxed Unisex Extra Sterk

Het Torx fietszadel is een van de stevigste zadels van Selle Royal. Door de versterkte zadelbrug heeft dit zadel een draagvermogen van maximaal 150 kg. Het zadeldek is doordat hier Strengtex in verwerkt is extra sterk. De Royal-Gel zadelvulling zorgt voor optimaal comfort.
 
Dit zadel wordt geleverd zonder zadelstrop !
De Zadelbrug (buisstelsel aan de onderzijde van het zadel waarmee het zadel wordt vastgezet) van dit zadel is extra dik, 8mm in plaats van 7 mm. Dit geeft geen problemen bij het monteren op een zogenaamde Patent zadelpen die ook wel ATB zadelpen genoemd wordt. Wanneer u dit zadel wilt monteren op een zogenaamde kaarszadelpen (dit is een zadelpen die aan de bovenzijde bestaat uit alleen een rond pijpje) heeft u hiervoor een speciale zadelstrop nodig. Deze vindt u op onze webshop onder ons artikelnummer 5488.
 
Fietshouding Relaxed (Rechtop)
Dit zadel is het meest geschikt voor een rechte fietshouding. De rug is in deze positie in een hoek van ongeveer 90 graden. Type fietsen met deze fietshouding zijn de stadsfietsen. Het stuur is bij de stadsfiets in de meeste gevallen hoger geplaatst dan het zadel. Doordat bij deze zithouding de zitbotjes helemaal naar achteren worden geplaatst zijn de zadels uit de relaxed ofwel stadsfiets serie aan de achterzijde breder dan het semi-sportief zadel uit de moderate serie.
Het is belangrijk dat u om een goed zitcomfort te bereiken dat u een zadel kiest wat bij uw zithouding past.
 
Zadel Eigenschappen
 
  • Merk: Selle Royal
  • Model: Torx
  • Model no: 5199
  • Kleur: Zwart
  • Dames/Heren: Unisex
  • Fietshouding: Rechtop-Relaxed Rug in een hoek van 90 graden.
  • De lengte is 275 mm.
  • De breedte is 250 mm.
  • Het gewicht is 1070 gram.
 
Zadel wordt geleverd zonder zadelstrop !
 
Dit zadel bezit onderstaande kwaliteiten.
 
Extra sterke zadelbrug.
De brug dit zijn de buisjes aan de onderzijde waarmee het zadel wordt bevestigd is wanneer het zadel extra wordt belast vaak een zwak punt. De buisjes van dit zadel zijn dikker dan gebruikelijk daardoor is dit zadel belastbaar tot 150 kg.
 
Zadelvulling van Royal-Gel.
Bayer Material Science een vooraanstaande fabrikant van kunststof materialen uit Duitsland heeft deze Royal-Gel een exclusieve gepatenteerde gel soort met een driedimensionale gelstructuur ontwikkeld. Royal Gel is een polyurethaan-matrixmateriaal en is de enige gel die niet verouderd, hard wordt of verschuift. Wetenschappelijke testen hebben aangetoond dat Royal-Gel de druk op het schaambeen en het bekken tot 40% reduceert. Hierdoor ontstaat een betere gewichtsverdeling wordt een optimaal comfort over de gehele oppervlakte gerealiseerd. Royal-Gel is in staat om schokken in hoge mate te absorberen. Schokken worden opgevangen door de Royal-Gel en niet door het lichaam van de fietser.
 
Strengtex zadeldek
Dit zadel heeft een met strengtext versterkt zadeldek. Strengtext is een extra sterke toplaag die in het zadeldek is verwerkt en gemaakt is van een uniek elastisch en sterk materiaal waardoor het zadeldek extra wordt versterkt.
 
Zadeldek toplaag van RVL technologie
De door Selle Royal zelf ontwikkelde Royal Vacuüm Light Technologie toplaag die voor het zadeldek is gebruikt heeft het zadel een perfecte waterbestendigheid.
 
Elastomeer Veerring.
Elastomeer is een kunststof (polymeer) met rubberachtige eigenschappen dat een groot elastisch vermogen heeft. Door elastomeer te gebruiken als veerring voor dit zadel wordt comfort aanzienlijk verhoogd. Elastomeer heeft ten opzichte van spiraal veren ook het voordeel dat wanneer kinderen achterop de fiets worden vervoerd ze niet met hun vingertjes tussen de veren kunnen komen omdat deze geheel gesloten zijn. De elastomeer veerring zorgt ervoor dat schokken worden geabsorbeerd.
 
Product Eigenschappen
3511
Bijbehorende of Alternatieve Artikelen
chat Beoordelingen (0)