Stadsfiets Zadel Terry Anatomica Foam Heren Zwart (Zonder Strop)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 

Stadsfiets Zadel Terry Anatomica Foam Heren Zwart (Zonder Strop)

Terry Anatomica heren fietszadel voor een meer rechtopzittende houding. Een zeer hoog zitcomfort door het 3-zone comfort systeem en Comfort Foam vulling. Zadel wordt geleverd zonder strop. Vernieuwd model, zachter, beter afgerond en nog meer anatomisch van ontwerp dan het voorgaande model.

€ 44,95 Inclusief BTW

€ 37,15 Exclusief belasting

Omschrijving

Terry Anatomica Foam Heren Fietszadel

De Anatomica Fietszadels

Fietszadels uit de Terry Anatomica serie zijn brede comfortabele zadels die geschikt zijn voor de fietser met een meer rechtop zittende fietshouding. Doordat Terry de pionier is op het gebied van verbetering van zitcomfort bij fietszadels zijn alle nieuwe ontwikkelingen in de Terry zadels verwerkt. Dit laatste vernieuwde model is zachter, beter afgerond en nog meer anatomisch van ontwerp dan het voorgaande model Het 3-Zone Comfortprincipe biedt de best mogelijke verlichting van de perineale en zachte weefselgebieden. Het open middendeel dat bij het herenzadel speciaal is aangepast voor heren en zorgt voor minimale belasting van het perineum en de genitale zone. 

Eigenschappen:

 

  • Zadelvulling: 3-Zone Comfort met Zeer Functionele Moderne Comfort Foam zadeldekvulling
  • Zadeldek: WeatherMax Durasilk Zadeldek
  • Zadelrails: Licht FeC Staal


Het zadel wordt geleverd zonder zadelstrop.

Het 3 zone comfort principe.
Omdat het zitgedeelte relatief klein is genereert het gewicht van het bovenlichaam tijdens het fietsen veel druk op dit zitvlak. In het zitvlak zijn plaatsen die veel druk kunnen verdragen, maar ook plaatsen die erg gevoelig zijn voor druk. De zitknobbels van de zitbeentjes bijvoorbeeld kunnen zonder problemen hoge druk weerstaan. De genitale zone reageert hiertegen op druk door pijn en gevoelloosheid. Terry heeft de zones van het lichaam en zitvlak wetenschappelijk geanalyseerd op druk en pijngevoeligheid en heeft met deze gegevens een zadel ergonomie principe ontwikkeld waarbij de gevoelige zones aanzienlijk minder belast worden. Dit systeem noemt Terry het 3-zone Comfort Principe. Het Terry 3-zone comfort principe vermindert de druk op de gevoelige plaatsen en verhoogt het zitcomfort tijdens het fietsen aanzienlijk.

Terry WeatherMax DuraSilk Zadeldek.
Terry WeatherMaxx DuraSilk zadeldekken zijn zorgvuldig getest op weerbestendigheid en duurzaamheid. Terry's ontwikkelingspartners van de zadel bovendek materialen zijn leidende merkproducenten in hun vakgebied. Terry WeatherMax zadeldekken zijn weerbestendig, duurzaam en eenvoudig te reinigen.

De filosofie van Terry over fietszadels.
Tijdens het fietsen moet de druk van het bovenlichaam over het relatief kleine zadeloppervlak worden verdeeld. Bij voorkeur zodanig dat op de gevoelige lichaamsdelen zo weinig mogelijk druk wordt uitgeoefend. Hierbij moet rekening worden gehouden met het feit dat elk type fietser een verschillende zithouding heeft. De positie wordt tijdens het fietsen onwillekeurig veranderd om bepaalde delen van het lichaam te ontlasten.
Kortom fietsers zitten dynamisch en niet statisch op een fiets, en zijn dus steeds in beweging. Maar weinig zadels houden rekening met deze beweging en zijn daardoor eigenlijk alleen geschikt om statisch op te zitten. Ze verdelen de druk naar achteren op het zitbeen, waardoor de genitale zone ontlast wordt. Wordt de druk tijdens het fietsen verplaatst naar de voorkant van het zadel, dan wordt dit werkingsprincipe opgeheven.
De fietser zit op de rand van het zadel en glijd naar voren en de drukverlichting komt te vervallen.
Terry zadels zijn gemaakt voor dynamisch zitten. De bijzondere anatomische vorm van het Terry zadel volgt de natuurlijke positie van het zitbeen gedurende alle bewegingen die de fietser maakt. Dat zorgt voor een optimale drukverdeling in elke zitpositie. De opening in het middendeel van de zadels die bij de dameszadels speciaal is aangepast voor dames en bij de herenzadels voor heren zorgt voor een constante ontlasting van het perineum en de genitale zone.
Terry zadels bieden daarom het beste zitcomfort tijdens elk moment van de fietstocht.

Product Eigenschappen
3271
Bijbehorende of Alternatieve Artikelen
chat Beoordelingen (0)