Semi-Sportief Fietszadel Selle Royal Avenue Moderate Heren Zwart (Zonder Strop)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 
Tijdelijk niet leverbaar

Semi-Sportief Fietszadel Selle Royal Avenue Moderate Heren Zwart (Zonder Strop)

Selle Royal Avenue Moderate semi sportief heren fietszadel. Zadeldek met moderne zwarte tinten en een Royalgel zadeldek vulling die optimaal comfort biedt en de drukpunten tot 40% verminderd en opzichte van standaard zadeldek vullingen. De brede elastomeren vering zorgt voor het opvangen van schokken en stabiliteit op ieder terrein. De moderate semi-sportieve fietshouding waarvoor dit zadel het meest geschikt is heeft een voorover gebogen houding van ongeveer 60 graden. Dit zadel heeft het Integrated Clip System waardoor simpel een Clip System zadeltas onder het zadel kan worden bevestigd.

€ 27,95 Inclusief BTW

€ 23,10 Exclusief belasting

block Tijdelijk niet leverbaar
Omschrijving

Selle Royal Avenue Moderate semi sportief heren fietszadel. 

Het Selle Royal Avenue Moderate heren zadel is een fietszadel voor de semi-sportieve fietser die bij voorkeur tijdens het fietsen een licht gebogen fietshouding heeft van ongeveer 60 graden. Heeft een Royalgel zadeldek vulling die optimaal comfort biedt en de drukpunten tot 40% verminderd en opzichte van standaard zadeldek vullingen. De brede elastomeren vering zorgt voor het opvangen van schokken en stabiliteit op ieder terrein. Door het Integrated Clip System is simpel een Clip System zadeltas onder het zadel te bevestigen.

 

Zadel Eigenschappen

  • Merk: Selle Royal
  • Model: Avenue
  • Kleur: Zwart
  • Dames/Heren: Herenzadel
  • Fietshouding: Semi-Sportief Licht voorovergebogen (60 graden)
  • De lengte is 273 mm.
  • De breedte is 171 mm.

 

Zadel wordt geleverd zonder zadelstrop !

 

Dit zadel bezit onderstaande kwaliteiten.

 

Zadelvulling van Royal-Gel.
Bayer Material Science een vooraanstaande fabrikant van kunststof materialen uit Duitsland heeft deze Royal-Gel een exclusieve gepatenteerde gel soort met een driedimensionale gelstructuur ontwikkeld. Royal Gel is een polyurethaan-matrixmateriaal en is de enige gel die niet verouderd, hard wordt of verschuift. Wetenschappelijke testen hebben aangetoond dat Royal-Gel de druk op het schaambeen en het bekken tot 40% reduceert. Hierdoor ontstaat een betere gewichtsverdeling wordt een optimaal comfort over de gehele oppervlakte gerealiseerd. Royal-Gel is in staat om schokken in hoge mate te absorberen. Schokken worden opgevangen door de Royal-Gel en niet door het lichaam van de fietser.

 

Elastomeer Veerring.
Elastomeren absorberen de meest heftige en onverwachte schokken waardoor het comfort aanzienlijk wordt verhoogd. Elastomeren werken horizontaal en verticaal zijn stabiel van vorm en werken stil. Elastomeer is een kunststof (polymeer) met rubberachtige eigenschappen en heeft een groot elastisch vermogen. Elastomeer heeft ten opzichte van spiraal veren ook het voordeel dat elastomeren gesloten zijn zodat wanneer kinderen achterop de fiets worden vervoerd deze niet met hun vingertjes tussen de veren kunnen komen.

 

Integrated Clip System
Door het Selle Royal gepatenteerd clipsysteem dat geïntegreerd is in de achterkant van het zadel kan een Selle Royal zadeltas of andere accessoire die hiervoor geschikt zijn eenvoudig worden bevestigd.

 

Meer over Fietshouding en type zadel.

Semi sportieve fietszadels die vaak aangeduid worden met moderate zijn geschikt voor fietsers die een 60° licht voorover gebogen fietshouding hebben. Bij deze licht voorovergebogen fietshouding heeft de rug een hoek van ongeveer 60°.

 

Deze fietshouding zit tussen de 90° rechtop fietshouding van een stadsfiets en de 45° sterk voorover gebogen fietshouding van een mountainbike/racefiets.

 

Fietsen met deze 60° fietshouding zijn onder andere hybride en stads hybridefietsen.

 

Bij de licht voorover gebogen 60° fietshouding kantelt ook het bekken ook licht naar voren.

Het licht voorover gekantelde bekken verlangt een andere anatomie van het fietszadel. De semi sportieve zadels zijn daardoor smaller dan stads fietszadels maar niet zo smal als het zadel van een racefiets of mountainbike.

 

De meeste semi-sportieve fietszadels die vaak aangeduid worden met moderate hebben specifieke dames en heren zadels, stadsfietszadels zijn meestal uniseks dus geschikt voor dames en heren.


Bij een licht voorover gebogen bekken gaat het verschil in anatomie tussen mannen en vrouwen bij het kiezen van een zadel een rol spelen.

 

Dameszadel op een herenfiets.
Er zijn behoorlijk wat fietsers die op een sportieve hybridefiets meer rechtop dan voorover gebogen zitten, en wat fietshouding betreft dus eigenlijk een breder zadel nodig hebben.

 

Op een hybride fiets toont een breder stadsfiets zadel dat eigenlijk nodig is bij deze meer rechtop houding erg plomp en breed, optisch gezien is dit niet mooi.

 

Hiervoor is een oplossing.
Wanneer er van hetzelfde model semi-sportief zadel een dames en heren uitvoering is, is het dameszadel zeker aan de achterzijde meestal breder dan het heren zadel. Daardoor geeft het dames zadel bij een meer rechtop fietshouding meer steun en comfort dan het semi sportieve heren zadel dat vaak smaller en langer is.

 

Een oplossing voor heren die toch redelijk rechtop op een sportieve fiets fietsen is een dameszadel monteren in plaats van een herenzadel.

 

Het dameszadel geeft omdat dit aan de achterzijde breder is meer comfort tijdens het fietsen en toont toch sportief zodat het optisch wel bij de sportieve hybridefiets past.

 

Gazelle heeft bijna 15 jaar lang op veel modellen Gazelle heren fietsen het Selle Royal Freedom dames zadel gemonteerd  omdat dit voor heren meer comfort gaf bij het fietsen. Dit naar tevredenheid van velen.

 

Product Eigenschappen
4128
chat Beoordelingen (0)