Semi-Sportief Zadel Terry Fisio Foam Dames Zwart (Zonder Strop)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 

Semi-Sportief Zadel Terry Fisio Foam Dames Zwart (Zonder Strop)

Terry Fisio Foam Semi-Sportief Dames fietszadel met Comfort Foam vulling. Terry zadels hebben een zeer hoog zitcomfort dankzij unieke anatomisch ontwerp en het 3-Zone comfort systeem. Wordt geleverd zonder zadelstrop.

€ 44,95 Inclusief BTW

€ 37,15 Exclusief belasting

Omschrijving

Terry Fisio Foam Dames Fietszadel

Semi sportief dameszadel. Zadeldekvulling 3 Zone Comfort Principe met Comfort-Foam, Zadeldek van WeatherMax Durasilk en zadelrail van Licht Koolstaal.
 

De Terry Fisio Fietszadels

De fietszadels uit de Terry Fisio serie zijn speciaal ontwikkeld voor fietsers met een licht voorover gebogen tot bijna rechte fietshouding zoals b.v. bij een hybride - trekking fiets waarbij nog een groot deel van het lichaamsgewicht op de zit botjes rust. De anatomie van deze Terry Fisio zadels is op deze fietshouding aangepast. Deze Fisio serie heeft een breed zit gedeelte aan de achterzijde een slank ontwerp in het midden dat ervoor zorgt dat er op een prettige manier van zitpositie kan worden gewisseld.

 


Eigenschappen:
 

  • Dames-Heren: Dames 
  • Zadelvulling: 3-Zone Comfort zadeldekvulling met zeer functioneel Comfort Foam.
  • Zadeldek: WeatherMax Durasilk Zadeldek
  • Zadelrails: Licht Koolstaal


Het zadel wordt geleverd zonder zadelstrop.
 

Het juiste zadel kiezen.

  • Bepaal eerst de fietshouding en kies het zadel wat bij deze houding past.

     Een rechte fietshouding bij Stadsfietsen: Zadels uit de Anatomica Serie. 
     Een licht voorovergebogen fietshouding bij Hybride fietsen: Zadels uit de Fisio serie.
 

  • Kies voor mannen een herenzadel en voor dames een dameszadel.

     

Voor een hybride fiets is de keuze van een zadel uit de Fisio serie de beste keus.
 

Bij een rechte fietshouding op stadsfietsen is een breed zadel nodig (Anatomica Serie).

 

De filosofie van Terry fietszadels.

Sinds 1994 is Terry een pionier in het ontwikkelen van ergonomische zadels om zo het zitcomfort van fietszadels voor vrouwen en mannen te verhogen. De zadels van Terry worden ontwikkeld in samenwerking met de Sport Hogeschool van Keulen. Een sportwetenschapper en ergonoom, een uroloog en een fysiotherapeut dragen bij aan de ontwikkeling van de zadels. 

De filosofie van Terry is dat fiets zadels worden gebruikt op verschillende type fietsen en ook de berijder heeft specifieke eigenschappen. Zo heeft de fietser op de stadsfiets meestal rechte fietshouding terwijl de fietser op de racefiets diep voorover hangt met een horizontale rug.

Ook een groot verschil zit in het zitvlak van manen en vrouwen.  Het zitvlak van de fietser heeft delen die meer en minder druk kunnen verdragen, met de ontwikkeling van de samenstelling van de vulling van het zadel is hiermee rekening gehouden. Terry ontwikkelde hiervoor het 3 zone principe met open, zachte en ondersteunende zones.
 

Omdat een fietser niet stilzit maar constant in beweging is en soms gaat verzitten is ook dit een groot punt van aandacht bij de ontwikkeling van Terry fietszadels. Het zit comfort van Terry fietszadels blijft behouden tijdens het bewegen en in verschillende posities.
 

Terry heeft meerdere series fietszadels ontwikkeld in verschillende uitvoeringen met telkens hun eigen doordachte anatomie. Voor elke fietser is er een Terry zadel met op zijn specifieke behoefte afgestemde anatomie beschikbaar waardoor het zitcomfort optimaal is.

 

Het Terry 3 Zone Comfort Principe

Tijdens het fietsen komt de druk van het bovenlichaam op een relatief klein zadeloppervlak. Het streven is deze druk zodanig te verdelen dat op de gevoelige lichaamsdelen die zich in de schaamstreek en het perineum bevinden, dit is het gedeelte tussen het schaambeen, de zitbotjes en het staartbeen zo weinig mogelijk druk wordt uitgeoefend. Ook moet rekening worden gehouden met het feit dat fietsers niet stil op het zadel zitten maar steeds in beweging zijn. Door zadelvulling op te bouwen uit 3 zones wordt een optimaal zitcomfort gecreëerd, het door Terry ontwikkelde zogenaamde 3 zone comfort principe. 


Het 3 Zone Comfort Pricipe

De zone voor de zitbotjes.

De zitbotjes zijn bij uitstek geschikt om de meeste druk te verdragen. De zone waar deze zitbotjes op het zadel komen moet dus voldoende comfortabele steun geven, maar mag zeker een niet te zacht zijn omdat de zitbotjes dan te ver in het zadel wegzakken waardoor het gevoelige deel van van het zitvlak, de schaamstreek en het perineum te veel druk te verwerken krijgt.
 

De zone voor het schaambeen en perineum.

Het deel van het zitvlak van het schaamstreek en het perineum is het gevoeligst en kan het minste druk verdragen. Deze zone bestaat uit een open deel in het zadel en een reliëf kanaal om zo de druk op het schaamstreek en het perineum zo goed mogelijk te verlagen. Omdat het grote onderscheid tussen mannen en vrouwen vooral ligt in de schaamstreek die in contact komt met het zadel is deze zone speciaal aangepast op mannen of vrouwen. De vorm van het open deel en de plaats van het reliëf kanaal is bij het dames of herenzadel anders.
 

De overgangszone.

Tussen de zone die comfortabele steun geeft aan de zitbotjes en de zone die zo min mogelijk druk geeft aan het perineum en de schaamstreek zit de zone die de overgang naar deze 2 zones zo geleidelijk mogelijk laat verlopen. Deze zachte overgangen voorkomen drukpunten bij de overgang naar deze zones.
 

Comfort Foam.

Bij het Comfort Foam proces maakt Terry gebruik van PU-schuim (polyurethaan). Dit is een hoogwaardig organisch schuim dat stabiel en elastisch is op hetzelfde moment. De zitbotjes van de fietser kunnen hierdoor het Comfort Foam indrukken maar niet volledig plat drukken waardoor ze niet te diep in het zadel kunnen wegzakken. Ook de grote reset kracht van dit foam zorgt ervoor dat de ondersteunende eigenschappen van het schuim niet verloren gaat.
 

Product Eigenschappen
3794
Bijbehorende of Alternatieve Artikelen
chat Beoordelingen (0)