Semi-Sportief Zadel Selle Royal Premium Freedom Unisex Zwart 5119
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 

Semi-Sportief Zadel Selle Royal Premium Freedom Unisex Zwart 5119

Selle Royal Freedom semi-sportief unisex fietszadel met extra sterk Strengtex zadeldek en Royalgel zadelvulling. Is vaak gemonteerd op Gazelle fietsen. Afmetingen 264mm x 201m. Wordt geleverd zonder zadelstrop.

€ 39,95 Inclusief BTW

€ 33,02 Exclusief belasting

Omschrijving

Semi-Sportief Zadel Selle Royal Premium Freedom Strengtex Unisex

Het Selle Royal Freedom Strengtex unisex zadel is een zeer goed zittend fietszadel voor de semi-sportieve fietsster die bij voorkeur tijdens het fietsen een licht gebogen fietshouding heeft van ongeveer 60 graden.

Doordat het zadeldek is versterkt met Strengtex is dit extra sterk.


Dit fietszadel wordt door veel fietsers ervaren als een zeer prettig zittend zadel. Om die reden heeft Gazelle dit zadel jarenlang op veel modellen Gazelle fietsen gemonteerd waaronder de stadshybride modellen Gazelle Orange en Chamonix. 

 

Zadel Eigenschappen

Kleur: Zwart

Dames/Heren: Unisex fietszadel

Fietshouding: Semi-Sportief Licht voorovergebogen (60 graden)

De lengte is 264 mm.
De breedte is 201 mm.
Het gewicht is 670 gram.

 

Zadel wordt geleverd zonder zadelstrop !

 

Strengtex zadeldek

Dit zadel heeft een met strengtext versterkt zadeldek. Strengtext is een extra sterke toplaag die in het zadeldek is verwerkt en gemaakt is van een uniek elastisch en sterk materiaal waardoor het zadeldek extra wordt versterkt.

 

Zadeldek toplaag van RVL technologie

De door Selle Royal zelf ontwikkelde Royal Vacuüm Light Technologie toplaag die voor het zadeldek is gebruikt heeft het zadel een perfecte waterbestendigheid.

 

Foam Matrix

Doordat de schuimmatrix een open celstructuur heeft wordt gezorgd voor een hoge elasticiteit en een beter ademend vermogen dit draagt bij aan een comfortabel zadel.

 

Zadelvulling van Royal-Gel.

Bayer Material Science een vooraanstaande fabrikant van kunststof materialen uit Duitsland heeft deze Royal-Gel een exclusieve gepatenteerde gel soort met een driedimensionale gelstructuur ontwikkeld. Royal Gel is een polyurethaan-matrixmateriaal en is de enige gel die niet verouderd, hard wordt of verschuift. Wetenschappelijke testen hebben aangetoond dat Royal-Gel de druk op het schaambeen en het bekken tot 40% reduceert. Hierdoor ontstaat een betere gewichtsverdeling wordt een optimaal comfort over de gehele oppervlakte gerealiseerd. Royal-Gel is in staat om schokken in hoge mate te absorberen. Schokken worden opgevangen door de Royal-Gel en niet door het lichaam van de fietser.

 

Elastomeer Veerring.
Elastomeer is een kunststof (polymeer) met rubberachtige eigenschappen dat een groot elastisch vermogen heeft. Door elastomeer te gebruiken als veerring voor dit zadel wordt comfort aanzienlijk verhoogd. Elastomeer heeft ten opzichte van spiraal veren ook het voordeel dat wanneer kinderen achterop de fiets worden vervoerd ze niet met hun vingertjes tussen de veren kunnen komen omdat deze geheel gesloten zijn. De elastomeer veerring zorgt ervoor dat schokken worden geabsorbeerd.
 

Product Eigenschappen
3100
Bijbehorende of Alternatieve Artikelen
chat Beoordelingen (0)