Rollerbrake Shimano Remunit BR-C3000-F voor het Voorwiel Shimano Onderdelen - 1
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 

Rollerbrake Shimano Remunit BR-C3000-F voor het Voorwiel

Rollerbrake Shimano BR-C3000-F voor het voorwiel. Kan gebruikt worden voor het vervangen van de MEESTE andere modellen rollerbrakes. Klik op "lees verder" voor meer info. Wordt geleverd met kabelklembout, kabelsstelbout en contramoer.

€ 39,95 Inclusief BTW

€ 33,02 Exclusief belasting

Omschrijving

Shimano BR-3000-F Rollerbrake voor het Voorwiel.

Deze BR-C3000 Shimano Rollerbrake voor het voorwiel heeft een interne remkabel aansluiting, en kan gebruikt worden als vervanger voor de meeste maar NIET voor alle eerdere modellen rollerbrakes.
 

De uitwisselbaarheid Shimano Rollerbrakes

De meeste type rollerbrake's uit de 1e generatie zijn niet meer leverbaar. Zo goed als altijd kunt u een rollerbrake uit de 2e generatie gebruiken als vervanger lees verder waar u op moet letten.

 

Een rolllerbrake heeft vertanding waarmee deze op de naaf wordt bevestigd, deze vertanding is bij alle rollerbrakes van de eerste generatie en tweede generatie exact hetzelfde en zijn dus wat passing op de naaf betreft 100% uitwisselbaar.

 

De behuizing van de Shimano rollerbrakes van de tweede generatie is groter en breder geworden dan de behuizing van de eerste generatie. Doordat de behuizing van de tweede generatie rollerbrakes groter en breder is geworden kan het voorkomen dat bij fietsen waarop nu een rollerbrake van de eerste generatie is gemonteerd er te weinig ruimte tussen het frame of de voorvork is om een tweede generatie rollerbrake te monteren, maar gelukkig komt het zelden voor dat er te weinig ruimte is waardoor dit niet past.

 

Of er voldoende ruimte is voor een tweede generatie rollerbrake is niet vast te stellen aan de hand van het huidige type of model rollerbrake van de eerste generatie maar wordt bepaald door het frame en de voorvork van de fiets.

 

Als op de fiets nu een tweede generatie rollerbrake met geïntegreerde kabelaansluiting is gemonteerd past ieder model of type tweede generatie rollerbrake op deze fiets.

 

 

Shimano Rollerbrake 2e generatie past niet?Blokkagebeugel Shimano rollerbrake binnenzijde voorvork

Dat een rollerbrake van de tweede generatie niet past op een fiets waarop nu een rollerbrake van de eerste generatie is gemonteerd komt gelukkig niet vaak voor, wat wij tot op heden zijn tegengekomen zijn fietsen waarbij de blokkage beugel voor de rollerbrake van het voorwiel niet zoals bij de meeste fietsen aan de binnenzijde (wielkant) van de voorvork is bevestigd maar aan de achterzijde. Dit is o.a. bij de een aantal modellen van de Gazelle Innergy E-bike’s met voorwielmotor het geval.

De behuizing van de tweede generatie rollerbrakes voor het voorwiel heeft in het midden een uitsparing zodat wanneer de blokkage beugel aan binnenzijde van de voorvork is geplaatst er extra ruimte is in de rollerbrake voor de voorvork.

 

Afmetingen Rollerbrakes

De afmeting van behuizing van de rollerbrakes staan bij de rollerbrakes aangegeven zodat kunt controleren of de rollerbrake wel of niet op uw fiets past.

 

Rollerbrake Voorwiel Shimano BR-C3000 F

 

Rollerbrake Shimano BR-C3000-F Zijaanzicht met afmetingen?

 

Rollerbrake Smeren.

Een Rollerbrake bestaat uit stalen remvoering en een stalen remtrommel. Door staal op staal is smering noodzakelijk, deze rem moet daarom regelmatig worden voorzien van wat speciaal Rollerbrakevet. Op de remplaat vindt u een opening die is afgedicht met een dopje. Deze smeeropening is gemaakt om de rem van vet te kunnen voorzien.
 

Shimano Rollerbrake rammelt.

De aansluiting van de koelplaat op de naaf van het wiel heeft speling en kan daardoor een rammelend geluid ontstaan. Om dit rammelen te verminderen is op de koelplaat van de rollerbrake die tegen het wiel aan komt een rubber ring aangebracht.
 

Onder invloed van vet en olie uit de rolerbrake kan deze rubber ring zacht worden waardoor het rammelen van de rollerbake toe neemt.
 

Deze rubber ring is te vervangen. Deze rubber ring is leverbaar met 4 en 6 bevestigings puntjes om de rubbber ring op de koelplaat te bevestigen. Door de oude rubber ring te verwijderen en te tellen hoeveel puntjes deze heeft weet u welke u nodig heeft.
 

Bevestiging remkabel

De remkabel wordt bij de huidige generatie rollerbrakes intern bevestigd en zit niet langer in een losse hevel die buiten de remplaat steekt. Deze hevel veroorzaakte regelmatig een rammelend geluid om dit op te lossen heeft Shimano de bevestiging van de kabel aangepast en intern geplaatst. 
 

Bevestiging voorremkabel
 

Let er bij het monteren van de voorremkabel bij de interne aansluiting op dat de binnenkabel in de gleuf loopt die hiervoor is gemaakt en achter het speciaal voor de binnenremkabel gemaakte lepje valt. Loopt de binnenkabel niet op de juiste plaats dan kan deze los schieten.
 

Product Eigenschappen
4180
Bijbehorende of Alternatieve Artikelen
chat Beoordelingen (1)