Rollerbrake Shimano Remunit BR-C6000-F voor het Voorwiel Shimano Onderdelen - 1
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 

Rollerbrake Shimano Remunit BR-C6000-F voor het Voorwiel

Rollerbrake Shimano BR-C6000-F voor het voorwiel. Deze rollerbrake heeft extra remkracht. Mag alleen gemonteerd worden op voornaaf met Power Modulator ! Klik op: "Lees Verder" en lees de voledige beschrijving van deze rollerbrake voor meer informatie voor u besteld. Kan gebruikt worden voor het vervangen van de MEESTE andere modellen rollerbrakes.

€ 44,95 Inclusief BTW

€ 37,15 Exclusief belasting

Omschrijving

Shimano BR-6000-F rollerbrake voor het voorwiel.

Deze BR-C6000 Shimano Rollerbrake heeft extra remkracht en daardoor zeerl geschikt voor E- bikes, maar kan ook op andere fietsen gemonteerd worden zoals niet elektrische fietsen waar extra remkracht gewenst is, wel moet wanneer deze Shimano BR-C6000 rollerbrake voor het voorwiel wordt gebruikt de voornaaf van het voorwiel voorzien zijn van een powermodulator !

 

De extra remkracht wordt o.a. bereikt door V vormige remsegmenten en een optimalisering van het systeem met de rollen dat de remsegmenten tegen de remtrommel drukt.

 

* Belangrijk Veiligheid ! *
 

Door de extra remkracht die deze BR-C6000 rollerbrake voor het voorwiel geeft dringt Shimano er op aan dat het alleen veilig en verantwoord is deze BR-C6000 rollerbrake voor het voorwiel te monteren op een voornaaf waarbij in de naaf een geïntegreerde powermodulator aanwezig is.

Een in de naaf geïntegreerde powermodulator zorgt ervoor de wanneer de remkracht te hoog wordt deze wordt gereduceerd tot een veilig niveau, is deze powermodulator niet aanwezig dan wordt een te veel aan remkracht niet gereduceerd en kan de fiets over de kop slaan met soms ernstig letsel als gevolg

Deze waarschuwing is alleen van toepassing bij de rolllerbrake BR-C6000 voor het voorwiel, bij de achterrem BR-C6000 is er geen gevaar !

 

Naaf met Powermodulator

Werking Powermodulator Shimano rollerbrake naaf

 

De naven waarbij een in de naaf geïntegreerde powermodulator aanwezig is zijn alle naven met naafdynamo van het merk Shimano waarop een rollerbrake kan worden gemonteerd en de type Rollerbrake naven van het merk Shimano FH-IM40 en FH-IM70. De FH-IM40 en FH- M70 naaf zijn gemakkelijk te herkennen aan de verdikking in het linker middendeel (rollerbrake zijde) van de naaf waarin zich de powermodulator bevindt.

 

Er zijn E-Bike's met voorwiel motoren waarop een rollerbrake gemonteerd kan worden, deze voornaven met motor hebben meestal geen geïntegreerde powermodulator. Het is daarom niet verstandig op deze naven de BR-C6000 rollerbrake voor het voorwiel met extra remkracht te monteren, de BR-C3000 rollerbrake zonder extra remkracht is hiervoor wel geschikt. Voor het achterwiel kan wel de BR-C6000 rollerbrake met de extra remkracht zonder gevaar worden gebruikt.

 

De uitwisselbaarheid Shimano Rollerbrakes

De meeste type rollerbrake's uit de 1e generatie zijn niet meer leverbaar. Zo goed als altijd kunt u een rollerbrake uit de 2e generatie gebruiken als vervanger lees verder waar u op moet letten.

 

Een rolllerbrake heeft vertanding waarmee deze op de naaf wordt bevestigd, deze vertanding is bij alle rollerbrakes van de eerste generatie en tweede generatie exact hetzelfde en zijn dus wat passing op de naaf betreft 100% uitwisselbaar.

 

De behuizing van de Shimano rollerbrakes van de tweede generatie is groter en breder geworden dan de behuizing van de eerste generatie. Doordat de behuizing van de tweede generatie rollerbrakes groter en breder is geworden kan het voorkomen dat bij fietsen waarop nu een rollerbrake van de eerste generatie is gemonteerd er te weinig ruimte tussen het frame of de voorvork is om een tweede generatie rollerbrake te monteren, maar gelukkig komt het zelden voor dat er te weinig ruimte is waardoor dit niet past.

 

Of er voldoende ruimte is voor een tweede generatie rollerbrake is niet vast te stellen aan de hand van het huidige type of model rollerbrake van de eerste generatie maar wordt bepaald door het frame en de voorvork van de fiets.

 

Als op de fiets nu een tweede generatie rollerbrake met geïntegreerde kabelaansluiting is gemonteerd past ieder model of type tweede generatie rollerbrake op deze fiets.

 

 

Shimano Rollerbrake 2e generatie past niet?Blokkagebeugel Shimano rollerbrake binnenzijde voorvork

Dat een rollerbrake van de tweede generatie niet past op een fiets waarop nu een rollerbrake van de eerste generatie is gemonteerd komt gelukkig niet vaak voor, wat wij tot op heden zijn tegengekomen zijn fietsen waarbij de blokkage beugel voor de rollerbrake van het voorwiel niet zoals bij de meeste fietsen aan de binnenzijde (wielkant) van de voorvork is bevestigd maar aan de achterzijde. Dit is o.a. bij de een aantal modellen van de Gazelle Innergy E-bike’s met voorwielmotor het geval.

De behuizing van de tweede generatie rollerbrakes voor het voorwiel heeft in het midden een uitsparing zodat wanneer de blokkage beugel aan binnenzijde van de voorvork is geplaatst er extra ruimte is in de rollerbrake voor de voorvork.

 

Afmetingen Rollerbrakes

De afmeting van behuizing van de rollerbrakes staan bij de rollerbrakes aangegeven zodat kunt controleren of de rollerbrake wel of niet op uw fiets past.

 

Shimano Rollerbrake BR-C6000 voorwiel met afmetingen

Shimano Rollerbrake C6000 Voorwiel Zijkant met afmetingen

 

Rollerbrake Smeren.

Een Rollerbrake bestaat uit stalen remvoering en een stalen remtrommel. Door staal op staal is smering noodzakelijk, deze rem moet daarom regelmatig worden voorzien van wat speciaal Rollerbrakevet. Op de rollerbrake vindt u een opening die is afgedicht met een dopje. Deze smeeropening is gemaakt om de rollerbrake van vet te kunnen voorzien.
 

Shimano Rollerbrake rammelt.

De aansluiting van de koelplaat op de naaf van het wiel heeft speling en kan daardoor een rammelend geluid ontstaan. Om dit rammelen te verminderen is op de koelplaat van de rollerbrake die tegen het wiel aan komt een rubber ring aangebracht.
 

Onder invloed van vet en olie uit de rolerbrake kan deze rubber ring zacht worden waardoor het rammelen van de rollerbake toe neemt.
 

Deze rubber ring is te vervangen. Deze rubber ring is leverbaar met 4 en 6 bevestigings puntjes om de rubbber ring op de koelplaat te bevestigen. Door de oude rubber ring te verwijderen en te tellen hoeveel puntjes deze heeft weet u welke u nodig heeft.
 

Bevestiging remkabel

De remkabel wordt bij de huidige 2e generatie rollerbrakes intern bevestigd en zit niet langer in een losse hevel die buiten de remplaat steekt. Deze hevel veroorzaakte regelmatig een rammelend geluid om dit op te lossen heeft Shimano de bevestiging van de kabel aangepast en intern geplaatst. 
 

Bevestiging voorremkabel
 

Let er bij het monteren van de voorremkabel bij de interne aansluiting op dat de binnenkabel in de gleuf loopt die hiervoor is gemaakt en achter het speciaal voor de binnenremkabel gemaakte lepje valt. Loopt de binnenkabel niet op de juiste plaats dan kan deze los schieten.
 

Product Eigenschappen
345
Bijbehorende of Alternatieve Artikelen
chat Beoordelingen (1)