All Weather Spray Smeermiddel Cyclon Spuitbus 500 ml
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 

All Weather Spray Smeermiddel Cyclon Spuitbus 500 ml

Cyclon All Weather Spray Spuitbus 500 ml is een smeermiddel voor de ketting op oliebasis met PTFE (Teflon) en is geschikt voor alle weersomstandigheden. Dringt diep door in de ketting en zorgt voor een lange smering en minder slijtage.

€ 24,95 Inclusief BTW

€ 20,62 Exclusief belasting

Omschrijving

Cyclon All Weather Spray Spuitbus 500 ml 

Uitstekend smeermiddel met PTFE (Teflon) voor de ketting dat te gebruiken is onder alle weersomstandigheden met een extra lange smerende werking, dus te gebruiken bij droog zonnig weer maar ook in de regen. Dit smeermiddel spoelt bij de regen minder snel van de ketting. 

 

Dit smeermiddel op oliebasis bevat toevoegingen waardoor het smeermiddel dieper doordringt in de ketting, dit zorgt door een lagere wrijvingsweerstand voor minder slijtage. 

 

Deze spray is goed bestand tegen temperatuurwisselingen en daardoor geschikt bij warm zonnig maar ook bij strenge vorst.

 

Cyclon All Weather Spray is geschikt voor alle soorten fietsen, van ATB tot E-Bike.

 

Kan behalve voor kettingen ook gebruikt worden voor het smeren van derailleurs, schakelsystemen, etc.

 

Cyclon All Weather Spray trekt minder vuil aan dan Wett Spray, maar iets meer vuil dan Dry Lube dat het meest geschikte smeermiddel is voor de ketting bij alleen droge weersomstandigheden.

 

Cyclon All Weather Spray is biologisch afbreekbaar en is dus niet belastend voor het milieu.


Het gebruik

  • Voor gebruik de spuitbus goed schudden zodat de toevoegingen van het smeermiddel goed worden verdeeld.
  • Wanneer de ketting vervuild is wordt geadviseerd de ketting eerst te reinigen met bijvoorbeeld Bionet Chain Cleaner van Cyclon  Artikel no. FietsParts 3615.
  • Laat de ketting voor het aanbrengen van de spray goed drogen.
  • Breng de spray vooral aan op het midden van de ketting (op de rolletjes), haal de ketting na het aanbrengen van de spray door een schone doek, het gemakkelijkst gaat dit door de ketting aan de onderzijde door een doek te laten lopen terwijl de cranks en pedalen achteruit draaien.

 

Het allerbeste is de fiets na het smeren van de ketting 1 dag niet te gebruiken zodat de spray goed kan intrekken, maar doordat de spray vrij snel in de ketting doordringt kan de fiets ook wel weer direct worden gebruikt.


Producteigenschappen.

  • Uitstekende smering bij natte en droge weersomstandigheden en bij alle temperaturen.
  • Beschermt tegen corrosie doordat het vocht wordt verdreven.
  • Slijtage vermindert doordat de wrijving van de ketting door de lube wordt verminderd.
  • Zorgt voor een soepele schakeling en verminderd geluid.

 

Verschillen tussen Wett Lube/Spray, Dry Weather Lube en All Weather Lube/Spray

Dry, Wett en All Weather duiden de weersomstandigheden aan waarvoor het smeermiddel bij uitstek is geschikt.

 

Wanneer het nat en vochtig weer is moet een smeermiddel beter waterafstotend zijn, het nadeel hiervan is dat het door deze eigenschap gemakkelijker vuil aantrekt waardoor de ketting sneller vervuilt. Wett Lube/Spray is dus wat dikker en vetter dan Dry Lube waardoor het gemakkelijker vuil aantrekt. All Weather Lube/Spray zit tussen Dry Lub en Wett Lub/Spray in.


Het beste smeermiddel voor droge omstandigheden is dus Dry Lube dit trekt ook het minste vuil aan, het beste smeermiddel voor natte omstandigheden is dus Wett Lube/Spray, All Weather Lube/Spray is geschikt voor alle weersomstandigheden, maar iets minder geschikt bij natte omstandigheden als Wett Lube/Spray en iets minder geschikt bij droge omstandigheden dan Dry Lube.

 

Wanneer men wisselt van smeermiddel is het raadzaam de ketting vooraf te reinigen met bijvoorbeeld Bionet Chain Cleaner van Cyclon  Artikel no. FietsParts 3615.

 

 

Product Eigenschappen
4246
Bijbehorende of Alternatieve Artikelen
chat Beoordelingen (0)