Crankafnemer IceToolz met Dopsleutel voor Vierkante en Octalink Assen
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 

Crankafnemer IceToolz met Dopsleutel voor Vierkante en Octalink Assen

Cranktrekker Ice Toolz met sleuteldop 14-15 voor het verwijderen van spie-loze crank. Ook geschikt voor crank van E-bike met Bosch 2e en 4e generatie middenmotor en Shimano octalink. Niet geschikt voor de crank van de Bosch 3e en generatie middenmotor. Lees verder voor meer informatie.

€ 17,95 Inclusief BTW

€ 14,83 Exclusief belasting

Omschrijving

Icetoolz Cranktrekker ook geschikt voor Bosch middenmotor 1e, 2e en 4e Generatie

Cranktrekker ook wel Crankafnemer genoemd van Icetoolz die geschikt is om een spie-loze crank van een fiets te verwijderen.
 
Cranktrekker wordt geleverd met sleuteldop 14 - 15 waarmee een zeskante crankbout kan worden verwijderd en een extra dopje waarmee de diameter van de drukstift kan worden verbreed.
 
De schroefdraad in de crank zelf van bijna alle fietsen waar de cranktrekker in bevestigd wordt om de crank te kunnen verwijderen is bij zo goed als alle fietsen hetzelfde, daardoor is deze cranktrekker voor bijna alle fietsen geschikt.
 
Bij deze cranktrekker wordt een extra dopje geleverd waarmee diameter van de drukstift van de cranktrekker verbreed kan worden, waardoor deze crankafnemer ook geschikt is om de crank van een E-Bike met Bosch middenmotor van ALLEEN de 1e, 2e en 4e Generatie, dus niet van de 3e generatie of een crank met de Shimano Octalink bevestiging te verwijderen waarvan de crankbouten een grotere buitendiameter hebben.
 
De buitendiameter van het uiteinde van de drukstift is 10,4mm het extra dopje om de stift te verbreden heeft een buitendiameter van 16mm.
 
Deze crankafnemer is niet geschikt om de crank van E-Bike met Bosch middenmotor van de 3e generatie te verwijderen omdat deze cranks worden vastgezet met een crankbout van een ± 9,9 mm diameter.
 
De buitendiameters van verschillende (crankbouten op de schroefdraad gemeten).
 
  • Bout buitendiameter van een spie-loze crank van een fiets ZONDER Bosch middenmotor is ± 7,9 mm.
  • Bout buitendiameter van een crank van een Bosch middenmotor ± 2e en 4e Generatie is ± 14,7 mm.
  • Bout buitendiameter van een crank van een Bosch middenmotor ± 3e Generatie is ± 9,9 mm.
 
De buitendiameter van de crankbout van een Bosch 3e Generatie crank is dus ± 2 mm dikker dan van een (elektrische) fiets zonder Bosch middenmotor waardoor niet elke crankafnemer geschikt is voor een crank van een Bosch 3e generatie middenmotor !
 
De crankafnemer die geschikt is om de crank te verwijderen van een Bosch 3e Generatie motor vindt u onder FietsParts artikel no. 4235.
 
De juiste crankafnemer kiezen voor een Bosch Middenmotor 
 

Als de Bosch motor ter verbetering een update krijgt en er grote veranderingen aan de motor worden doorgevoerd, wordt aan de Bosch motor een nieuwe generatie toegekend. Deze worden aangeduid als BDU1, BDU2, BDU3 en BDU4. BDU staat voor Bosch Drive Unit. Het getal achter BDU geeft de generatie aan. BDU1 is van de eerste generatie en wordt ook aangeduid als Bosch 1, BDU2 als Bosch 2 etc..

 

Inmiddels zijn er 4 generaties Bosch motoren met o.a. verschillen in passing voor de crank, verschillen in de buitendiameter van de crankbout en verschillen in de passing voor het voortandwiel op de motor.

Bij het kiezen van b.v. een crank, crankbout of crankafnemer moet dus goed gelet worden op de generatie van de Bosch motor.

 

Bosch Cranks en crankbouten de verschillen
 

Een 100 % zeker herkenningspunt om na te gaan welke crankafnemer nodig is, is de buitendiameter van de crankbout waarmee de crank wordt vastgezet gemeten op de schroefdraad. 

Draai de crankbout uit de crank/motor en meet met een schuifmaat de buitendiameter van de bout op, meet op de schroefdraad.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende buitendiameters van de Bosch crankbouten en welke crankafnemer hiervoor geschikt is.
 

Bij de crankafnemer FietsParts artikel no. 4254 wordt een dopje meegeleverd waarmee de stift van de crankafnemer verbreed kan worden, dit moet bij de Bosch cranks met ISIS passing van de 1e, 2e en 4e generatie worden gebruikt.
 

Voor de 1e, 2e en 4e generatie Bosch motor is crankafnemer FietsParts artikel no. 4254 geschikt, voor de 3e Generatie FietsParts Artikel no. 4235.

 

Verschillen in generaties herkennen aan uiterlijk motor

 

Ook zijn de verschillende generaties Bosch motoren te herkennen aan het uiterlijk van de motor, Fietsparts heeft een overzicht gemaakt met foto's van de verschillende generaties Bosch motoren met daarbij de gegevens van de motoren.

 

KLIK HIER voor het overzicht van de Bosch motoren

 
 
Product Eigenschappen
4254
chat Beoordelingen (2)