Crankafnemer Cyclus Geschikt voor Bosch E-Bike 3e Generatie Cyclus Fietsgereedschap - 1
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Stel een vraag over dit artikel
close

Vraag over een artikel

 

Crankafnemer Cyclus Geschikt voor Bosch E-Bike 3e Generatie

Cranktrekker Cyclus Geschikt voor het verwijderen van spieloze crank van een fiets of de crank van een E-bike met Bosch 3 middenmotor (3e generatie) Niet geschikt voor de crank van Bosch 1e 2e en 4e generatie middenmotor. Lees verder voor meer informatie.

€ 13,95 Inclusief BTW

€ 11,53 Exclusief belasting

Omschrijving

Cyclus Cranktrekker ook geschikt voor crank van Bosch middenmotor 3e Generatie

Cranktrekker Cyclus met een inwendige stift van ±12 mm dik. Door de 12mm dikke stift is deze cranktrekker ook geschikt om de crank van een E-Bike met Bosch middenmotor van de 3e generatie te verwijderen.
 
Deze crankafnemer is niet geschikt om de crank van een Bosch middenmotor van de 1e, 2e of 4e generatie te verwijderen omdat deze cranks worden vastgezet met een crankbout van een ander diameter.
 
De crankafnemer die geschikt is om de crank te verwijderen van een Bosch 2e Generatie motor vindt u onder FietsParts artikel no. 4254
 
De inwendige drukstift van deze crankafnemer is ±12 mm dik, als de stift dunner is bestaat de kans dat met het verwijderen van de crank van een Bosch 3e generatie middenmotor de stift te veel in het boutgat drukt waardoor de schroefdraad in de trapas van de motor kan beschadigen.
 
Zo is b.v. de inwendige stift van een Icetoolz crank afnemer (Ons art. no 4254) die geschikt is voor het verwijderen van een spieloze crank van een niet elektrische fiets of een elektrische fiets zonder Bosch middenmotor ±10,4 mm dik.
 
De buitendiameters van verschilende (crankbouten op de schroefdraad gemeten).
 
  • Bout buitendiameter van een spieloze crank van een fiets ZONDER Bosch middenmotor ± 7,9 mm.
  • Bout buitendiameter van een crank van een Bosch middenmotor ± 2e en 4e Generatie ± 14,7 mm.
  • Bout buitendiameter van een crank van een Bosch middenmotor ± 3e Generatie ± 9,9 mm.
 
De buitendiameter van de crankbout van een Bosch 3e Generatie crank is dus ± 2 mm dikker dan van een (elektrische) fiets zonder Bosch middenmotor waardoor niet elke crankafnemer geschikt is voor een crank van een Bosch 3e generatie middenmotor !
 
De juiste crankafnemer kiezen voor een Bosch Middenmotor 
 

Als de Bosch motor ter verbetering een update krijgt en er grote veranderingen aan de motor worden doorgevoerd, wordt aan de Bosch motor een nieuwe generatie toegekend. Deze worden aangeduid als BDU1, BDU2, BDU3 en BDU4. BDU staat voor Bosch Drive Unit. Het getal achter BDU geeft de generatie aan. BDU1 is van de eerste generatie en wordt ook aangeduid als Bosch 1, BDU2 als Bosch 2 etc..

 

Inmiddels zijn er 4 generaties Bosch motoren met o.a. verschillen in passing voor de crank, verschillen in de buitendiameter van de crankbout en verschillen in de passing voor het voortandwiel op de motor.

Bij het kiezen van b.v. een crank, crankbout of crankafnemer moet dus goed gelet worden op de generatie van de Bosch motor.

 

Bosch Cranks en crankbouten de verschillen
 

Een 100 % zeker herkenningspunt om na te gaan welke crankafnemer nodig is, is de buitendiameter van de crankbout waarmee de crank wordt vastgezet gemeten op de schroefdraad. 

Draai de crankbout uit de crank/motor en meet met een schuifmaat de buitendiameter van de bout op, meet op de schroefdraad.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende buitendiameters van de Bosch crankbouten en welke crankafnemer hiervoor geschikt is.
 

Bij de crankafnemer FietsParts artikel no. 4254 wordt een dopje meegeleverd waarmee de stift van de crankafnemer verbreed kan worden, dit moet bij de Bosch cranks met ISIS passing van de 1e, 2e en 4e generatie worden gebruikt.
 

Voor de 1e, 2e en 4e generatie Bosch motor is crankafnemer FietsParts artikel no. 4254 geschikt, voor de 3e Generatie FietsParts Artikel no. 4235.

 

Verschillen in generaties herkennen aan uiterlijk motor

 

Ook zijn de verschillende generaties Bosch motoren te herkennen aan het uiterlijk van de motor, Fietsparts heeft een overzicht gemaakt met foto's van de verschillende generaties Bosch motoren met daarbij de gegevens van de motoren.

 

KLIK HIER voor het overzicht van de Bosch motoren

 
Product Eigenschappen
4235
Bijbehorende of Alternatieve Artikelen
chat Beoordelingen (0)