Voor Derailleur

De voorderailleur verplaatst de ketting op de verschillende voortandwielbladen die gemonteerd zijn op het crankstel van de fiets met derailleurschakeling.
 

Bij het kiezen van de juiste voorderailleur zijn een aantal punten van belang.
Klik op "lees meer" voor meer algemene informatie over het kiezen van de juiste voorderailleur.
 

De verschillen tussen de voorderailleur's.
 

De bevestiging op de buis.
Staande buizen van fietsframes zijn er met een verschillende diameter, de staande is de buis van het frame waar de zadelpen van de fiets in wordt geschoven en waarop de voorderailleur wordt vastgezet.

De meeste voorderailleurs worden geleverd met verschillende adapters/vul busjes zodat de derailleurs gemonteerd kunnen worden op verschillende maten framebuis. Meestal worden verschillende adaptors/busjes meegeleverd zodat gemonteerd kan worden op framebuizen van 28,6mm, 31,8mm en 34,9 mm dik.

Heeft de framebuis een afwijkende vorm dan is meestal het frame voorzien een vast montagepunt (schroefdraad) waarop zonder klem een voor derailleur gemonteerd kan worden.
 

De kabelaansluiting. 
Tegenwoordig hebben bijna alle voor derailleurs een zogenaamde Dual Pull kabelaansluiting. Dit is een kabel aansluiting die gebruikt kan worden als de kabel die de derailleur bedient van boven of van de onderzijde komt.
Heeft de derailleur geen dual-pull kies dan voor de juiste kabelaansluiting.
 

Voor welke crankstellen geschikt.
Als een voortandwiel van het crankstel van een fiets meer of minder tanden heeft is de diameter van het voortandwiel groter of kleiner. De vorm van de voor derailleur kooi moet hierop worden aangepast. De beste schakeleigenschappen heeft een voor derailleur die geschikt is voor het juiste aantal tanden van het voorste kettingblad.