Fietspedalen

Zeker 98 % van de pedalen hebben dezelfde maat schroefdraad namelijk 9/16 inch, als u de as met deze schroefdraad aan de buitenzijde opmeet op de schroefdraad heeft deze een buitendiameter van ±14 mm.

Een andere maat schroefdraad die soms voorkomt is 1/2 inch, als u de as aan de buitenzijde opmeet op de schroefdraad is de buitendiameter ± 12,5 mm. Deze pedalen worden alleen gebruikt bij de zogenaamde One Piece Cranks. De breedte van de One Piece Crank is smaller waardoor er minder ruimte is voor het pedaal gat. One Piece Cranks komen het meest voor bij Crossfietsen maar kunnen ook bij andere fietsen voorkomen.

Kwaliteits verschillen in pedalen zitten in de kwaliteit van het materiaal, de lagers, en de antislip laag.

SANDBLOCK®
Het merk Union - Marwi heeft een nieuwe gepatenteerde  anti-slip laag ontwikkeld, de SANDBLOCK® anti-slip laag.
De SANDBLOCK® anti-slip laag is gemaakt van het door Marwi gepatenteerde antislip materiaal SANDBLOCK®, dat een extreem hoge grip heeft zoals aangetoond in de antislip-eigenschapstest. De anti-slip laag is bestand tegen olie en hoge temperaturen is 100 % waterdicht. De SANDBLOCK® antisliplaag is op de pedaal bevestigd door middel van een chemisch proces, dus niet geplakt. Hierdoor is het loslaten van de antislip laag van de pedaal bijna niet mogelijk. SANDBLOCK® is een uitstekende en duurzame antislip laag die lang meegaat. Doordat bij E-bike's een goede grip op de pedalen belangrijk is zijn pedalen met een SANDBLOCK® anti slip laag uitstekend geschikt voor E-bike's

Pedalen Race/ATB Fiets Shimano PDM-324 Combi Normaal & SPD 9/16 (Stel)
Shimano pedalen PDM-324, Veelzijdige pedaal voor beginnende SPD-gebruikers, Heeft aan een zijde het SPD syteem, aan de andere zijde is het...
2585
Gratis verzonden
€ 78,95
Pedalen Race/ATB Fiets Shimano SPD - PDM 520 Zilver (9/16) (Stel)
Shimano pedalen PD-M520, Klassieke SPD-betrouwbaarheid en prestaties, geperfectioneerd voor mountainbikers of wegfietsers.
814
Gratis verzonden
€ 52,95