Bosch E-Bike ketting

Fietsketting Elektrische fiets

Anders dan bij E-bike's met voorwiel en achterwielmotor wordt bij E-bike's met een Bosch middenmotor de extra kracht die de middenmotor levert voor de ondersteuning via de ketting naar het achterwiel over gebracht, wat door deze extra kracht een hogere belasting geeft op de ketting.
 
KMC heeft omdat de kettingen van E-bike's met middenmotor hoger belast worden een speciale serie fietskettingen ontwikkeld met extra harde pennen. De plaatjes en pennen van deze kettingen zijn ook beter afgewerkt en gepolijst en hebben daardoor een gladder oppervlak waardoor deze beter bestand zijn tegen deze hogere belasting en ook minder snel slijten.
 
Deze speciale kettingen voor de E-bike's met middenmotor worden aangeduid met de letter E en een getal dat het aantal tandwielen op het achterwiel aangeeft waarvoor deze fietsketting geschikt is. Zoals de smalle 3/32 ketting E1 voor naafversnelling, de smalle 11/128 kettingen E9, E10, E11 en E12 voor derailleurschakeling en de bredere 1/8 ketting E101 die is geschikt voor 1 (breder) tandwiel op het achterwiel.
 

De KMC E101 Extra sterke fietsketting voor E-bike met naafversnelling

De KMC E101 ketting voor E-bike's met middenmotor de beste E-bike ketting uit het programma van KMC.
Deze ketting is alleen geschikt is voor 1 tandwiel op het achterwiel en is een kwalitatief zeer hoogwaardige ketting met een binnen bus breedte van 1/8 inch.
 
Tegenwoordig scharnieren de pennen van de meeste fietskettingen op de zijkanten van de plaatjes van de binnenschakels van de ketting.
 
Deze KMC E101 fietsketting is een gebuste ketting, dit betekent dat de binnen schakels extra voorzien zijn van busjes waardoor de pennen tijdens het scharnieren dragen op de volledige breedte van de binnen schakels. De pennen die ook al langer zijn doordat de ketting breder is (1/8 inch) scharnieren door deze busjes op een veel groter oppervlak wat de levensduur van deze ketting enorm verlengt.
 
De informatie die KMC geeft is dat als op een E-bike met Bosch middenmotor deze KMC E101 ketting wordt gebruikt in combinatie met de bijbehorende bredere tandwielen uit het assortiment van KMC deze set goed is voor 10.000 probleemloze kilometers.
 
Deze bredere 1/8 ketting kan niet voor schakelsystemen met derailleur worden gebruikt omdat de bredere 1/8 ketting voor derailleur schakelsystemen te breed is.