Bosch E Bike onderdelen

Bosch de bekende en betrouwbare fabrikant van o.a. elektronica-onderdelen voor auto's heeft zijn kennis en ervaring als specialist in elektrische auto-onderdelen gebruikt en is in 2011 op de markt gekomen met componenten voor E-Bike's.  

De Bosch E-Bike onderdelen staan inmiddels bekend om hun betrouwbaarheid en worden door de meeste fietsfabrikanten gebruikt bij de productie van hun elektrische fietsen ook wel E-Bike's genoemd. 

De Bosch E-Bike componenten bestaan uit de midden-motor de Bosch Drive Unit (BDU), De accu (de Bosch Powerpacks) en De onderdelen die nodig zijn om de E-Bike te bedienen zoals display, bedieningseenheid en sensoren. 

In 2011 is Bosch op de markt gekomen met de 1e generatie E-bike componenten de serie Classic Line. Dit E-bike systeem bleek nog voor verbetering vatbaar en vanaf het modeljaar 2014 heeft Bosch de 2e generatie E-bike componenten de series de Active en Performance line uitgebracht, waarna de productie van de Classic Line is gestopt. De 2e generatie E-Bike componenten was de grote doorbraak voor Bosch op de E-Bike markt. 

De meeste fiets fabrikanten produceren nu E-bikes waarbij de Bosch E-Bike componenten worden gebruikt voor het elektrische gedeelte omdat gebleken is dat deze erg betrouwbaar zijn en de fiets fabrikanten het ontwikkelen van deze componenten zo over kunnen laten aan Bosch die een echte specialist is op dit gebied. 

Bosch E-Bike componenten zijn niet fietsmerk gebonden, zo is b.v de Bosch Intuvia display die op een Gazelle, Batavus, Sparta of Giant fiets is gemonteerd exact hetzelfde, dit geld ook voor de andere componenten. 

De Bosch E-Bike componenten ondergaan wel regelmatig upgrades (verbeteringen) vooral de midden-motoren. 

Verder op deze pagina vindt u een overzicht met foto’s en meer informatie (ook tot welke generatie de midden-motoren behoren) van de modellen midden-motoren, accu's en bediening 's eenheden.